Konsultantska kuća "Revicon" i regionalni poslovni magazin "Prizma“ dodijelili su danas u Sarajevu nagrade "Kristalna prizma" najuspješnijima iz oblasti bankarstva, osiguravajućih društava i mikrokreditiranja u BiH.
Nagradu za najbolju banku u BiH u 2011. uručio je ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, koji je ovom prilikom istakao da bankarski i finansijski sektor predstavljaju osnovni faktor stabilizacije zemlje.
"Glavna obaveza finansijskog i bankarskog sektora, kao i države je obezbjeđivanje uslova za razvoj realnog sektora", kazao je Hadžić.
Na osnovu rezultata poslovanja u 2011. godini, "Kristalna prizma" za najbolju banku u BiH dodijeljena je Raiffeisen BANK d.d. BiH.
" 'Kristalna prizma' je prestižna nagrada za nas. Nagrada, koja je izgrađena na objektivnim kriterijima, predstavlja potvrdu našeg truda koji smo uložili u 2011. godini, a koja je bila izuzetno teška", rekao je novinarima direktor Raiffeisen BANK d.d. BiH Mihael Miler (Michael Muller).
Prema njegovim riječima, Raiffeisen BANK je u prošloj godini imala natprosječne rezultate, pogotovo kada je riječ o depozitima i kreditnom portfeljeu.
Za najuspješnijeg menadžera banke u BiH za 2011. godinu proglašen je direktor UniCredit Bank Berislav Kutle, koji je kazao da je nagrada konsultantske kuće "Revicon" i poslovnog magazina "Prizma“ "posljedica uspješnog rada cjelokupnog tima UniCredit bank".
Nagradu za najuspješnije osiguravajuće društvo uručio je federalni premijer Nermin Nikšić.
Najuspješnije osiguravajuće društvo je, na osnovu rezultata poslovanja u 2011. godini, Sarajevo osiguranje d.d. Sarajevo.        
"Prošla godina je bila izuzetno teška za poslovanje, ali ovo priznaje je dokaz da se i u teškim uslovima može raditi", rekao je generalni direktor ove osiguravajuće kuće Midhat Terzić.
Dobitnik "Kristalne prizme" za najuspješnijeg menadžera društva za osiguranje u BiH za 2011. godinu direktor Euroherc osiguranja d.d. Dinko Musulin.
"Rezultat koji postižemo u tvrtki je dobar i prepoznatljiv. Nagradu ne doživljavam kao svoj lični uspjeh, nego uspjeh cjelokupne kuće. Najzaslužniji za nagradu su djelatnici Euroherc osiguranja", kazao je on.
Za najbolju mikrokreditnu organizaciju u BiH u 2011. godini proglašen je MKD Mikrofin d.o.o. Banjaluka.
"Posebno je zadovoljstvo što ovu nagradu dobijamo već peti put za redom. Mikrofin u ovoj godini obilježava 15 godina rada, te stoga dobijanje priznanja ima posebnu dimenziju", kazala je direktorica MKD Mikrofin d.o.o. Banjaluka Radmila Bjeljac.
Najuspješniji menadžer u mikrokreditnom sektoru u BiH za 2011. godinu je pomoćnik direktora Mikrofin Banjaluka Braco Erceg, koji je naglasio da je "u priznanje uključen rad brojnih kolega i saradnika"  
Prema riječima direktora konsultantske kuće Revicon Marina Ivaniševića, u projekat za dodjelu "Kristalne prizme" najuspješnijima iz oblasti bankarstva, osiguravajućih društava i mikrokreditiranja u BiH, uložen je veliki trud i napor.
 "Ponosimo se ovim projektom. On podrazumijeva puno istraživanja i analize, na osnovu kojih možemo jasno zaključiti ko je u stvarnosti najbolji. Ono što je nama najvažnije da ljudi iz struke kažu da je stvarno najbolji onaj kome mi damo nagradu", kazao je Ivanišević.


Trajanje 00:46


Youtube videa su u formatu niske kvalitete za potrebe pregleda. Download videa su u mp4 formatu visoke kvalitete